realizace v architektuře

předpokládaná realizace do roku 2020
návrh piazzetty: Josef Pleskot, Lenka Sýkorová, 2014, s použitím černobílé geometrické kompozice Zdeňka Sýkory realizované jako divadelní opona v roce 1963

rozměry: 1523 x 1133 cm, 172,6 m2

materiál: probarvená epoxidová stěrka na betonovém podkladu 
zadavatel: Město Louny
architekt projektu: Josef Pleskot, AP ATELIER, spolupráce Andrej Škripeň, Zdeněk Rudolf, Veronika Škardová, 2014 - 2017

realizace: 2005
technika: akryl na zdi
rozměr: dvě protilehlé stěny – Létání A a Létání B, každá 770 x 550 cm, 84,7 m2
spoluautorka návrhu: Lenka Sýkorová
architekti budovy: Viktor Tuček, Richard Bartík a kol.

realizace: 1993
technika: akryl na plátně
rozměr: 276 x 1242 cm, 22 dílů, 34,3 m2
architekt rekonstrukce budovy: Rolf Gutmann

realizace: 1977
materiál: mramorové dlaždice
rozměry: celkem chodník a stěna 254,3 m2
stěna – 338 x 601 cm, 20,31 m2
chodník dlouhý celkem 70 metrů (4330 x 302 cm, 863 x 564 cm, 1843 x 296 cm), 234 m2
investor: Chemické závody Záluží u Mostu

architekt stavby: Jiří Drtikol

realizace: 1974
materiál: keramické kachle
rozměr: 810 x 1050 cm, celkem 85 m²
vzniklo jako jeden z projektů mezinárodního sympozia Gorinchem 1974 (další účastníci François Morellet, Ad Dekkers, Hermann de Vries ad.) 

realizace: 1975
materiál: černé a bílé porcelánové elementy
rozměry: kruhová mozaika o průměru 200 cm,
obdélníková mozaika 150 x 380 cm

architekt budovy: Jiří Drtikol
zničeno při rekonstrukci školy

realizace: 1975
materiál: barevné kachle
rozměr: 464 x 324 cm, nepravidelný formát
návrh obkladu: 1967, 1970
architekti stavby: Radim Dejmal, Jaroslav Paroubek, Jan Sedláček (1966)
investor: Chemické závody Záluží v Krušných horách

dokončení realizace: 1969
materiál: skleněný obklad (Harusova mozaika)
rozměry jednotlivých komínů: výška 20,1 m, 19,2 m, 18,6 m a 17,1 m, šířka 3,6 m; celková plocha 540 m²
návrh mozaiky: 1967
architekt stavby: Josef Kales
od roku 2003 kulturní památka

realizace: 1968
materiál: keramické dlaždice
rozměr: 505 x 352 cm, cca 18 m2
návrh řešení stěny: 1966
architekt řešení pasáží: Josef Kales (Vojenský projektový ústav)
investor: Investor dopravních a inženýrských staveb
od roku 2005 součástí baru nově vzniklé kavárny, dnes čínské bistro

realizace: 1964
technika: malba latexem na betonu
rozměr: 13 panelů, jeden panel 100 x 430 cm, celkem cca 56 m²
architekt budovy: Zdeněk Holub
nedochováno – přetřeno při rekonstrukci v 80. letech

Stránky výpisu:
12